Miljøfyrtårn

Tips og råd fra
våre eksperter

Låskasse

Låskassen er vendbar slik at den kan tilpasses slagretning.

Trekk ut fallen og vri om 180°.

Veiledning for montering av dørblad på karm og justering av hengsler

Ny dør?

Vær nøye med målene!

Skal du skifte innerdører?

Når du har valgt dørmodell, må du også bestemme hvilken størrelse døren skal ha. Om du skal erstatte en eksisterende dør kan valgmulighetene være begrenset, men om du planlegger å bygge eller lage et hull i en eksisterende vegg så skal du overveie hvilken størrelse som passer ditt behov.

I Norge har vi forskjellig standardmål når det gjelder dører, og de blir ofte kalt "modulmål". Når det kommer til innerdører er de mest vanlige bredder modul 7, 8 og 9 og de mest vanlige høyder 20 og 21. For å få det målet du skal ha må du måle hullet i veggen der innerdøren skal monteres.

Hvis det er slik at du ønsker å beholde eksisterende karm og kun bytte dørblad er det i de fleste tilfeller hverken vanskelig eller tidskrevende. Har du dører i dag som er produsert etter 1973 er det stor sannsynlighet for at du kun kan bytte dørene, og dermed kan karmen og belistning stå.

Sjekk vår dimensjonstabell her.

Bruk god tid

Det finnes et mylder av ulike stiler, kvaliteter, farger, utforminger og prisklasser. Bruk derfor god tid på å finne akkurat den døren som passer i ditt hjem.

Hvilken innerdør du velger har stor betydning for husets helhetsinntrykk, og har mye å si for både estetikk, romfølelse og lyd.

Om du ønsker sprossedører, tettedører eller kanskje skyvedører er også viktige avgjørelser. Scanflexdøra har mange muligheter og varianter, det sikrer en helhetlig stil i ditt hjem.

Sett opp et budsjett over dører og tilbehør.

Tips og triks til montering?
Ta en titt på våre instruksjonsvideoer.


Montering av karm
210 cm Pocket skyvedørskarm
Skyvedørskarm med stålspikerslag

© Scanflex AS | Driftes av Promotek AS